fbpx
bekeken: 190 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Nieuwe versie connected banden Michelin

DOMEIN:

Geplaatst op: 26 juli 2020, 11:09

Leestijd: < 1 minuut

Michelin heeft zijn systeem voor connected banden doorontwikkeld. De app die het kloppend hart vormt van Track Connect heeft nu drie bedieningsopties: Vrijetijd (bruikbaar ongeacht de banden op de auto), Expert (bezitters van sportwagens) en Motorsport voor rallyrijders (binnenkort ook beschikbaar op circuits).

Michelin lanceerde Track Connect in maart 2018 als hulpmiddel voor bestuurders. Het analyseert continu de ontwikkeling van de bandenspanning, om gebruikers adviezen en aanbevelingen te kunnen geven. Het product bestaat uit Michelin-banden waarin sensoren zijn gemonteerd, een aansluitdoos en een smartphoneapp die informatie en adviezen geeft. De oplossing was voorheen vooral bedoeld voor deelnemers aan trackdays en voor bezitters van bepaalde sportwagens die graag op circuits rijden.

Rijanalyse

In de nieuwste generatie van de app maakt nu de Vrijetijdsmodus zijn debuut, ongeacht het type banden. In deze modus is het volgende mogelijk:

  • registreren van rondetijden en doorkomstsnelheden, evenals de bandenspanning van start tot finish
  • gedetailleerde rijanalyses dankzij een ‘Replay’-modus
  • delen van resultaten, ook via sociale media
  • vergelijken van prestaties met die van andere coureurs

Gebruikers van de Expertmodus kunnen ook veranderingen in bandentemperatuur in realtime volgen Ook ontvangen ze aanbevelingen voor betere rondetijden, gebaseerd op het voertuig, de rijbaan en de weersomstandigheden. Michelin belooft verminderde bandenslijtage en betere prestaties op het circuit.

Test

De nieuwe versie van Track Connect is meer dan twee jaar getest op tal van circuits en tijdens lokale en nationale rally’s, zowel door amateurcoureurs als door professionals. In de app zijn ook meer dan driehonderd circuits opgenomen. Voor gebruikers die willen overstappen op de Expertmodus door koppelbare banden te monteren, is de nieuwe Pilot Sport CUP2 Connect-serie beschikbaar – in 47 bandmaten, allemaal koppelbaar.

Hybride grote winnaar…Directiewissel en nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties