bekeken: 355 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Occasiehandelaars zien markt krimpen

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 12 december 2019, 16:44

Leestijd: 1 minuut

56 procent van de handelaars die tweedehands wagens verkopen, verwachten in 2020 te maken te krijgen met een krimpende markt. 21 procent gelooft zelfs dat de verkoop volgend jaar met meer dan 10 procent zal dalen. Hoe kleiner de bedrijven, hoe pessimistischer ze zijn. Slechts 16 procent is optimistisch voor 2020, terwijl 21 procent het houdt op een status quo.

Dat meldt Car-Pass op grond van een enquête onder 350 verkopers van tweedehands. Ze verwachten ook dat onder invloed van de invoering van de lage emissie zones het aandeel van de dieselwagens verder zal afnemen ten voordele van de benzinewagens. Alternatieve aandrijvingen blijven daarbij een randverschijnsel.

Diesel

75 procent verwacht dat de vraag naar dieselwagens verder gaat afnemen ten voordele van benzinewagens. De grote doorbraak voor hybrides of elektrische voertuigen zit er volgend jaar nog niet aan te komen. 59 procent verwacht een status quo of slechts een lichte stijging (minder dan 5 procent) van de alternatieve motorisaties. 63 procent gelooft in een status quo of een stijging van de import.

Markt

Van de factoren die de markt het meest beïnvloeden werd de invoering van de lage emissiezones (LEZ’s) in steden als Brussel, Antwerpen en Gent het vaakst genoemd, gevolgd door de autofiscaliteit in het algemeen. De algemene economische conjunctuur (3,7), de discussies over het klimaat (3,6) en de fileproblematiek (2,9) hebben minder invloed.

Het feit dat Euro 4 dieselwagens vanaf 1 januari 2020 niet langer toegelaten zijn in de LEZ’s zorgt ervoor dat vele handelaars erg terughoudend om deze voertuigen in hun voorraad op te nemen. Dit zorgt voor een aanzienlijke daling van hun restwaarde. Car-Pass verwacht dat de meeste van deze auto’s geëxporteerd zullen worden.

Tags: , , ,

Marges merkverdelers ook in…Spies Hecker herstelt stralend…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties