bekeken: 512 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Omzet Belgische toeleveranciers: -15%

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 augustus 2019, 13:09

Leestijd: 1 minuut

Belgische autotoeleveranciers die internationaal actief zijn hebben in de eerste helft van 2019 een omzetdaling van 15 procent beleefd, volgens technologisch kenniscentrum Agoria.

Oorzaak is met name de sterk dalende autoproductie. Bedraagt de terugloop in Europa meer dan zes procent, wereldwijd is sprake van bijna min zeven procent. De nieuwe WLTP-emissienormen hebben de homologatie van nieuwe modellen vertraagd. Daarnaast is bij menige klant twijfel gerezen over de vraag of zijn nieuwe wagen er eentje op benzine of toch diesel moet zijn. Een negatieve rol spelen verder de mogelijke harde Brexit en de verergerende handelsoorlog tussen de VS en China.

Geen banenverlies

De federatie ziet de omzetdaling nog niet vertaald in verlies van banen. België kent ongeveer honderddertig automotive toeleveranciers met meer dan vijftig werknemers in dienst. Alles bij elkaar voorzien ze meer dan dertienduizend mensen van een job. Acht op de tien Belgische bedrijven kampen volgens Agoria met de omzetterugloop.

Tags: ,

Campagne voor gsm in automodusArnd Franz opvolger John Quinn…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties