fbpx
bekeken: 524 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Ontwerpakkoord koetswerk op tafel

DOMEIN:

Geplaatst op: 28 mei 2019, 11:13

Leestijd: 2 minuten

Werkgeversfederaties Traxio en Febelcar, en vakorganisaties ABVV-Metaal, ACV-CSC Metea, FGTB en ACLVB hebben op 23 mei 2019 een ontwerpakkoord bereikt voor koetswerk.

Nu worden de respectievelijke achterbannen geconsulteerd met het oog op een definitief nationaal akkoord eind juni eerstkomende. Dat laat Traxio weten.

Traxio en Febelcar hebben een versterkte ondersteuning voor het invullen van vacatures (voor technische profielen) kunnen bekomen. Een nieuwe arbeider kan heden vijf dagen gratis opleiding volgen, maar er zal nu ook een aanzienlijk deel van zijn loonkost per opleidingsdag uit handen worden genomen. Werkgevers kunnen dan een kandidaat aanwerven die niet het perfecte technische profiel, maar wel de juiste attitude en sociale vaardigheden bezit en hem/haar opleiden tot een meer operationele en competente arbeider.

Duaal leren

Traxio en Febelcar trekken ook volop de kaart van het duaal leren waar kennen, denken en doen samen komen en waaruit dus goed gekwalificeerde jongeren instromen. Duaal leren is in grote mate afhankelijk van de bereidheid van werkgevers om kwalitatieve werkleerplekken aan te bieden. De sector ondersteunt de werkgevers daarin en biedt per onderneming een gratis peterschapsopleiding aan die versterkt zal worden en in aanmerking zal komen voor betaald educatief verlof en waar ook een tussenkomst in de loonkost per dag vervolgopleiding aan gekoppeld zal worden.

Outplacement

Traxio en Febelcar willen de tewerkstelling in de sector behouden. Werkgevers krijgen dan ook recht op een gedeeltelijke tussenkomst in de kosten van outplacement waarbij Educam de opdracht heeft om zoveel mogelijk hertewerkstelling in de sector te bekomen.

Work-life balance

Volgens Traxio en Febelcar moeten work-life balance, administratieve eenvoud en rechtszekerheid hand in hand gaan. Arbeiders die zaken te regelen hebben die dringend zijn en weinig tijd in beslag nemen kunnen een aanpassing vragen van hun uurrooster met de mogelijkheid voor de werkgever om de vraag af te wijzen om organisatorische en/of technische redenen. De meeste werkgevers regelen dat informeel waarbij zowel werkgever als werknemer zich blootstellen aan risico’s. Onze sector is de eerste in België die rechtszekerheid zal bieden bij deze praktijk.

Sortimo Belux opent vestiging…Fiat wil fusie met Renault
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties