bekeken: 405 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Osram aandeelhouder platform Caruso

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 28 november 2018, 09:26

Leestijd: 1 minuut

Osram is toegetreden tot Caruso, de online marktplaats voor mobiliteitsdata. Het is nummer tien sinds het platform minder dan een jaar geleden van start ging.

“We zijn meer dan tevreden met de ontwikkelingen”, zegt algemeen directeur Alexander Haid. “Osram levert een significante bijdrage op het gebied van digitalisering en is daarmee een perfecte partner voor ons open en neutrale platform.”

De producten van Osram zijn voornamelijk halfgeleiders, bestemd voor onder meer autonoom rijden, smartphones en slimme verlichting in gebouwen. Moederbedrijf c.q. meerderheidsaandeelhouder Tecalliance vindt dat het dataplatform op de goede weg zit. “De investering van Osram onderstreept de marktrelevantie van Caruso en versterkt de objectiviteit van de aandeelhoudersstructuur”, zegt Jürgen Buchert, managing director van Tecalliance. Bij de deelname van Osram zal het volgens hem niet blijven. “We zijn momenteel in gesprek met andere grote spelers in de mobiliteitssector.”

Dividend

De huidige aandeelhouders binnen Caruso GmbH zijn, naast Tecalliance: ATR International, Eucon, Carat, DVSE, Global One, Mobivia, Wessels+Müller en (sinds juni dit jaar) LKQ Corporation. Ze hebben stemrecht en praten mee over de strategie, maar op dividend hoeven ze niet te rekenen, zegt Haid. “We zijn winstgericht, maar de winst vloeit volledig naar de verdere ontwikkeling van de marktplaats. Deze structuur onderscheidt ons van andere dataplatforms.”

Tags: , ,

Akzonobel en McLaren tien jaar…Hertz mobiliteitspartner van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties