bekeken: 494 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Overheid organiseert groepsaankoop EV’s

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 18 januari 2019, 14:24

Leestijd: 1 minuut

Om het gebruik van elektrische personenwagens (EV’s) te bevorderen heeft de Vlaamse overheid aan Bobex de opdracht gegeven om een groepsaankoop van EV’s te organiseren. Die biedt autokopers flinke kortingen op een viertal modellen: Peugeot iOn, Renault Zoe, Nissan Leaf en Hyundai Kona.

Met de groepskorting is de iOn bijvoorbeeld al beschikbaar vanaf 16.652 euro, inclusief btw. De cataloguswaarde van deze wagen is 30.369 euro. De groepskorting bedraagt dan 9718 euro, want er gaat ook nog vierduizend euro zero-emissiepremie af.

Premie

Die premie krijgen sowieso alle particulieren die een elektrische wagen aankopen van de Vlaamse overheid. De hoogte van de premie neemt af naar gelang de cataloguswaarde toeneemt. Voor elektrische wagens met een cataloguswaarde vanaf 61.000 euro bedraagt die premie nog maar tweeduizend euro.

Vrijstelling

Bovendien zijn de elektrische wagens in de groepsaankoop volledig vrijgesteld van de jaarlijkse verkeersbelasting in het Vlaamse gewest. En van de eenmalige belasting op inverkeerstelling.

Kritiek

Automobiel- en tweewielerfederatie Febiac, tevens organisator van het Autosalon in Brussel, die morgen zijn deuren voor het publiek opent en waar eveneens personenwagens voor aantrekkelijke prijzen worden verkocht, reageert in Het Laatste Nieuws kritisch op het initiatief van de Vlaamse overheid. “Is het wel de rol van de overheid om meer elektrische auto’s te verkopen via een groepsaankoop?”, vraagt woordvoerder Joost Kaesemans zich af. “Het zou beter zijn als ze zich focussen op het fiscaal aantrekkelijk maken van schone technologieën. Eenmalig voordelig een elektrische auto kunnen kopen is op termijn geen duurzame strategie. Natuurlijk is elke ondersteuning van de ontwikkeling van onze merken welkom. Maar ik weet niet of dit de beste manier is.”

Gedetailleerde informatie en de mogelijkheid tot inschrijven voor de groepsaankoop is te vinden op samenelektrisch.be.

Tags: , , ,

Meningen verdeeld over…Sergoyne ziet volop kansen met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.