bekeken: 245 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Pierre Leclerq hoofd design Citroën

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 september 2018, 13:44

Leestijd: 1 minuut

Met ingang van 1 november 2018 is Pierre Leclerq aangesteld als hoofd van de designafdeling van Citroën. Hij vervangt Alexandre Malval, die deze functie bekleedde sinds 2012 en die zijn carrière vervolgt buiten de PSA Groep.

Pierre Leclerq (46) is Belg van geboorte, studeerde design in Pasadena in de Amerikaanse staat Californië en behaalde zijn graad in 1998.

Carrière

Hij startte in de automotive bin de Ghia-studio van Ford in Italië. In 2000 trad hij in dienst bij de BMW Group, waar hij als exterieurontwerper werkte aan projecten voor BMW, Rolls-Royce en Mini. In 2011 kreeg hij de leiding over het design van BMW M, het high performance-label van BMW. In 2013 werd hij benoemd als directeur design van de Chinese autofabrikant Great Wall Motors. In 2017 bekleedde hij dezelfde positie bij Kia Motors in Zuid-Korea.

Nieuwe creativiteit

Wanneer Leclerq begint met zijn werkzaamheden voor Citroën zal hij rapporteren aan Jean-Pierre Ploué, hoofd design van de PSA Groep. “Met de aanstelling van Pierre Leclerq als hoofd design van Citroën vertrouw ik er volledig op dat we in staat zullen zijn een nieuwe ronde creativiteit te starten en modellen kunnen aanbieden met een nog sterker ontwerp. Ondertussen blijven we ons focussen op comfort, iets wat centraal staat binnen ons merk.”

Tags: , , , , , ,

Sweco lanceert…Aantal verkeersdoden daalt met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties