bekeken: 437 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Platteland ziet autodelen wel zitten

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 27 augustus 2018, 10:25

Leestijd: 1 minuut

De helft van de Vlaamse plattelandsbewoners ziet een vorm van autodelen binnen nu en vijf jaar realistisch voor zichzelf. Dat meldt Autodelen.net als de uitkomst van een een bevraging bij meer dan 150 plattelandsbewoners die Autodelen.net heeft uitgevoerd in samenwerking met KVLV, Vrouwen met vaart, en Antwerp Management School.

Autodelen is niet louter iets voor de stad, zo blijkt uit het onderzoek. Zo wordt ook op het platteland een betere luchtkwaliteit genoemd als positief effect van autodelen.

Animo

Er blijkt wel meer belangstelling te zijn om gebruiker te zijn dan dat er bereidheid is om de eigen auto te delen: één op de drie respondenten zegt dat een overzicht van wagenaanbieders in de buurt hen zou kunnen overtuigen om gebruiker te worden van de wagen van iemand anders. Nog geen 30 procent zou zijn eigen wagen delen als iemand in de buurt concrete interesse toont.

Lokale overheden

Om te komen tot een goede match van vraag en aanbod zien KVLV en Autodelen.net een belangrijke rol weggelegd voor lokale overheden. Als gemeentes de interesse voor autodelen in kaart zouden brengen, kan er volgens KVLV heel wat op gang komen. Gemeentes zouden bijvoorbeeld zelf hun wagenpark na kantooruren met hun inwoners kunnen delen.

Verzekeringen

Een belemmering voor de acceptatie van autodelen zijn verzekeringen. De bestaande autodeelverzekeringen zijn nog onvoldoende bekend. Ook zeggen veel respondenten op te zien tegen de praktische handelingen van het autodelen. Een derde zegt de eigen wagen te vaak zelf nodig te hebben om hem te kunnen delen.

Tags: , ,

Traxio: opgelet voor dievenAparte lijn voor schadeherstel…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties