bekeken: 1321 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

PN-meter tegen fraude roetfilter

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 10 januari 2019, 15:53

Leestijd: 1 minuut

Om fraude met het roetfilter uit te bannen, moeten alle autokeuringscentra in België in 2020 beschikken over een PN-meter. Wetgeving die dit instrument verplicht stelt is in voorbereiding.

In de tweede helft van vorig jaar heeft brancheorganisatie GOCA diverse soorten meters getest, in een nagebootste praktijksituatie. Daarbij bleken de uitkomsten van de PN-meter ((Particle Number), die het aantal stofdeeltjes in de emissie vastlegt, het meest betrouwbaar. Bovendien registreert het hulpmiddel ook Euro 5 en Euro 6-diesels en kan het bepalen of een filter defect is of expres verwijderd. De bestaande opaciteitsmeters beperken zich tot de rookgassen.

Emissiemeting

De gewesten Vlaanderen, Wallonië en Brussel werken aan de juridische verankering van een nieuwe emissiemeting. Loopt dat volgens plan, dan kan de PN-meter in 2020 worden verspreid onder alle 78 autokeuringscentra. Volgens mobiliteitsminister Ben Weyts loopt het land met de testmethodiek voorop in Europa als het gaat om de aanpak van roetfilterfraude.

Tags: , , , , , ,

Ginion Wavre: Certified BMW…Spies Hecker 2019 kalender:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties