bekeken: 397 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Politie Mechelen-Willebroek kiest i3

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 6 september 2018, 16:04

Leestijd: 1 minuut

De politiezone Mechelen-Willebroek kiest voor de 100 procent elektrische BMW i3 als politievoertuig. Dat maakt BMW Belux bekend.

Het is voor de tweede keer dat een Belgische politiezone kiest voor de i3. In november 2017 koos de politiezone Aalter-Knesselare ook al voor dit duurzaam alternatief. De politievoertuigen voor de zones Willebroek en Mechelen werden omgebouwd tot volwaardige politievoertuigen en afgeleverd via BMW Juma in Mechelen.

Ecologie

Eddy Bevers, burgemeester van Willebroek, en Bart Somers, burgemeester van Mechelen namen woensdag 5 september de sleutels van de wagens in handen. “Ecologie is zeer belangrijk in onze gemeentes. Doordat we deze elektrische wagens nu veel in het straatbeeld zullen zien rijden hopen we dat ook andere mensen gaan nadenken om de overstap naar een elektrische of hybride wagen te maken”, aldus Bart Somers.

Veiligheid

“We willen inderdaad verder inzetten op ecologie in onze gemeentes. Nu kunnen we deze visie ook in het straatbeeld brengen. Daarnaast kunnen we zo ook de werkomstandigheden in de wijk verbeteren, veiligheid blijft zowel voor Willebroek als Mechelen de prioriteit”, vult Eddy Bevers aan.

i3

BMW wijst erop dat de i3 een actieradius heeft van 200 kilometer. Dat is meer dan voldoende voor interventies in de stad. Daarbij heeft de wagen een korte draaicirkel en is hij licht van gewicht, wat eveneens bijdraagt aan de geschiktheid van de wagen als politievoertuig.

Tags: , , , ,

Autofix opent filiaal in IeperVolvo 360c-concept pleit voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties