bekeken: 585 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Premie voor installatie roetfilter

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 22 februari 2019, 13:48

Leestijd: 1 minuut

Autohandelaren en garagehouders komen in aanmerking voor een premie van 50 euro wanneer zij een nieuw, half open roetfilter installeren in een personenwagen of bestelwagen en ook de eigenaar van het voertuig een premie heeft aangevraagd bij de Vlaamse overheid.

Dat maakt de Vlaamse overheid bekend. Voor de aanvraag van de premie is een formulier beschikbaar dat kan worden gedownload van de site. De premie is beschikbaar tot drie maanden na de montage van de roetfilter.

Voorwaarden

Er zijn wel enkele voorwaarden aan de premie verbonden. Zo moet de eigenaar van het voertuig gedomicilieerd zijn in het Vlaamse Gewest. Enkel roetfilters van milieuklasse Euro 3 of Euro 4 komen voor de premie in aanmerking. De premie geldt voor de installatie van een half-open roetfilter. De premie geldt niet voor de vervanging van een gesloten roetfilter; dit maakt onderdeel uit van het onderhoud van het voertuig. Daarnaast moet elke roetfilter geleverd worden met een beveiligde kopie van het validatieverslag afgeleverd door de Dienst Voertuigen van de federale overheid. Dit om er zeker van te zijn dat de roetfilter effectief werkt, ook op langere termijn.

Uitzonderingen

Garagisten of installateurs die gevestigd zijn in het buitenland, mogen een roetfilter plaatsen, maar kunnen geen aanspraak maken op een premie.

Tags: ,

Alcopa verkoopt GMAN Toyota…Bosch in Tienen is Factory of…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties