fbpx
bekeken: 222 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Record Porsche Panamera op Michelin

DOMEIN:

Geplaatst op: 14 augustus 2020, 11:05

Leestijd: < 1 minuut

De nieuwe Porsche Panamera met Michelin Pilot Sport Cup 2-banden heeft in de categorie executive cars een nieuw ronderecord neergezet op de Nordschleife van het Nürburgringcircuit in Duitsland met een tijd van 7 minuten en 29,81 seconden voor een ronde van 20.832 kilometer.

De Porsche Panamera, met Porsche testcoureur Lars Kern achter het stuur, reed op de Pilot Sport Cup 2 ND0-banden in de afmetingen 275/35 ZR 21 (voor) en 325/30 ZR 21 (achter), die speciaal zijn ontwikkeld voor dit model. De banden komen optioneel beschikbaar na de introductie van deze wagen op de markt.

“De verbeterde laterale dynamiek van de auto en de nog sterkere grip van de nieuwe Michelin PS Cup 2-banden, waren bepalend op de Schedenkreuz. Hier kon ik in bochten snelheden bereiken die ik voorheen nooit voor mogelijk had gehouden met de Panamera”, verklaarde Lars Kern nadat hij dit nieuwe record had neergezet.

Eerste montage

De Pilot Sport Cup 2-banden, die al in de eerste montage beschikbaar zijn voor een groot aantal auto’s van Porsche (waaronder de 918 Spyder, de Cayman GT4, de 911 GT3 en GT3 RS, evenals de 911 GT2 RS) zijn gemaakt met technologieën ontleend aan het allerhoogste niveau van de competitieve autosport. Ze worden aangeboden aan bestuurders van deze auto’s zodat die in het dagelijks gebruik kunnen profiteren van levensduur, grip, handling en veiligheid op het allerhoogste niveau.

Voor de banden wordt gebruikgemaakt van de multicompoundtechnologie en een karkasdesign dat, ongeacht de weersomstandigheden, een consistente en hoge mate van grip biedt. Deze band is net zo geschikt voor de openbare weg als voor het circuit. Hij heeft rigiditeit (voor uitzonderlijke stuurprecisie), evenwicht en goede handling. Zo kunnen de liefhebbers profiteren van een unieke combinatie van veiligheid en rijplezier.

Ioniq wordt EV-merk HyundaiTop 50 verdelers goed voor 36…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties