bekeken: 373 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Reparatieoplossing voor continu variabele transmissies

DOMEIN: Productnieuws

Geplaatst op: 31 juli 2018, 11:00

Leestijd: 1 minuut

Voortaan biedt de afdeling Automotive Aftermarket van Schaeffler de gepatenteerde CVT-ketting inclusief geleidingsrail aan als uniforme reparatieoplossing LuK RepSet CVT. De bijbehorende dempers en tweedelige vliegwielen vervolledigen het nieuwe assortiment voor continu variabele transmissies onder de merknaam LuK.

De LuK RepSet CVT is als eerste verkrijgbaar voor de reparatie van de zogenaamde multitronic-transmissies van het Volkswagen-concern (VW). Deze continu variabele, volautomatische transmissies worden onder andere gebruikt in auto’s van de VW-merken Audi en Seat. Doordat de overbrenging traploos en zonder tractieonderbreking kan worden aangepast, is verzekerd dat de motor optimaal draait. Schaeffler vult zijn nieuwe reparatieoplossing geleidelijk aan met toepassingen voor de belangrijkste autofabrikanten die momenteel voor de CVT-technologie kiezen – zoals Nissan en Subaru.

30 procent

“Volgens schattingen van specialisten zullen binnen vijf jaar 30 procent van alle automatische transmissies in personenwagens continu variabel werken. En steeds meer autofabrikanten vertrouwen daarvoor op de CVT-kettingen van Schaeffler. In vergelijking met klassieke schuifschakelbanden kunnen ze niet alleen grotere vermogens overdragen, maar scoren ze ook door een groter rendement”, beklemtoont Rouven Daniel, hoofd transmissiesystemen bij Schaeffler Automotive Aftermarket. “Voor de productie van krachtige CVT-kettingen heeft Schaeffler met zijn merk LuK een unique sellingpoint. Dit succesverhaal, dat in 1999 begon, zetten we nu verder op de vrije wisselstukmarkt.”

Tags: , , ,

Nissens app voor spoelen…Elke diesel taboe in ultralage…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties