bekeken: 1083 x
Waardeer dit artikel:
177 votes, average: 2,32 out of 5177 votes, average: 2,32 out of 5177 votes, average: 2,32 out of 5177 votes, average: 2,32 out of 5177 votes, average: 2,32 out of 5
(2,32)
(Inloggen is vereist)

Rijhulpsysteem maakt auto veiliger

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 december 2015, 13:46

Leestijd: 1 minuut

Rijhulpsystemen zijn er mede de oorzaak van dat auto’s steeds veiliger worden. Dat an geconcludeerd worden uit de tests die Euro NCAP heeft afgenomen voor dit jaar. Vooral het vermogen van auto’s om zelf aanrijdingen te voorkomen draagt hiertoe aan bij.

Elk jaar publiceert Euro NCAP een overzicht van de auto’s die in hun respectievelijke segment het beste hebben gepresteerd. Het aantal sterren laat zien hoe goed de auto presteert bij de Euro NCAP-tests, maar wordt ook beïnvloed door de veiligheidsuitrusting die de autofabrikant aanbiedt op alle markten. Een hoog aantal sterren laat dus zien dat niet alleen het testresultaat goed was, maar ook dat de veiligheidsuitrusting op het geteste model reeds beschikbaar is voor alle klanten in Europa. De sterrenbeoordeling gaat verder dan de wettelijke eisen en niet alle nieuwe voertuigen worden getest door Euro NCAP. Een auto die slechts voldoet aan de minimale wettelijke eisen zal niet in aanmerking komen voor een ster. Dat betekent ook dat een auto die slecht scoort niet per definitie onveilig is, maar dat hij niet even veilig is als zijn concurrenten met een hogere score.

Het beoordelingssysteem met vijf sterren evolueert continu, omdat oudere technologie veroudert en nieuwe innovaties beschikbaar komen. Dat betekent dat tests periodiek geüpdatet worden, nieuwe tests worden toegevoegd aan het systeem en het sterrenniveau wordt aangepast. Daarom is het testjaar van groot belang voor een juiste interpretatie van het resultaat van een auto.

Tags: , , ,

VDL Nedcar zoekt Belgen'Laadpunt binnen 250 meter'
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.