fbpx
bekeken: 1672 x
Waardeer dit artikel:
403 votes, average: 2,77 out of 5403 votes, average: 2,77 out of 5403 votes, average: 2,77 out of 5403 votes, average: 2,77 out of 5403 votes, average: 2,77 out of 5
(2,77)
(Inloggen is vereist)

Samenwerking en maatwerk noodzaak voor schadehersteller

DOMEIN:

Geplaatst op: 6 november 2013, 11:45

Leestijd: < 1 minuut

Samen verder groeien was de rode draad van het Acoat Selected congres, dat afgelopen vrijdag in Düsseldorf werd gehouden. De schademarkt verkeert in turbulent weer, maar de sector heeft ook te maken met technologische en personele veranderingen.

“Er is een nieuwe marktrealiteit ontstaan en die stelt ook nieuwe eisen aan leveranciers”, zegt Gerhard Aalbers, manager services & strategische sales bij Akzo Nobel. Om die reden introduceert Akzo Nobel het supportprogramma Acoat 2.0 om schadeherstellers nog meer specifiek maatwerk te kunnen bieden.

Het programma is gebaseerd op vijf uitgangspunten: financieel (data en bedrijfsvergelijkingen), kompas (van constateren naar activeren en verbeteren), strategie (samen met ondernemer de beste strategie zoeken), technologie (internet fora, sociale media) en groepspresentaties (via bijeenkomsten zullen Acoat consultants en ondernemers meer met elkaar delen).

Ook wordt de Body Scan gelanceerd: een nieuw instrument waarmee een bedrijf in één dag in kaart kan worden gebracht en vervolgens doelgerichte acties kunnen worden ontwikkeld.

Instroom

Met het thema samen groeien, blijft Akzo Nobel hameren op de noodzaak van samenwerking. “Sta open, werk samen. Met klanten, collega’s en leveranciers. Samen nieuwe mogelijkheden aanboren is noodzakelijk en bijzonder inspirerend”, hield Aalbers de zaal met 120 deelnemers voor.

In één van de drie workshops vroegen Frank Vos van VOC en Albèrt de Goey, directeur van het gelijknamige ABS-schadebedrijf, aandacht voor de personele problematiek en dan vooral het gebrek aan instroom van jongeren. In een andere workshop lichtte Remco Ruiter (Akzo Nobel) het All-in-one concept toe. Een werkwijze waarbij kleine schades via een aparte werkstroom verlopen. Zakenvrouw van het jaar 2012, Jacqueline Zuidweg, gaf tijdens de andere workshop diverse financiële tips aan de ondernemers.

Social media populair bij…Google auto zet leasemarkt op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties