bekeken: 5849 x
Waardeer dit artikel:
24 votes, average: 2,73 out of 524 votes, average: 2,73 out of 524 votes, average: 2,73 out of 524 votes, average: 2,73 out of 524 votes, average: 2,73 out of 5
(2,73)
(Inloggen is vereist)

Sator-LKQ slaat grote slag in België

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 februari 2017, 13:53

Leestijd: 2 minuten

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van De Jonghe Autoparts, Henrard Groep, Autoparts Prosec, Sergoyne en Benelux Carparts Corporation, overeenstemming bereikt over de overname van deze ondernemingen. In totaal bezitten deze ondernemingen 23 vestigingen in België en twee vestigingen in Nederland. Partijen verwachten de transacties in de komende maanden te kunnen afronden.

Sator start in België met de overname het proces van voorwaarste integratie, zoals dat de afgelopen drie jaar al in Nederland heeft plaatsgevonden. Tot de Henrard Groep behoren overigens ook de vestigingen die opereren onder de namen Roxauto, De Bruyn Professional Coatings, Abbiusi Autolakken, Auto Sport Willy (tuning en accessoires) en DCM Tools (leverancier van gereedschappen en werkplaatsapparatuur). De Jonghe, Henrard en Prosec zijn de grondleggers en aandeelhouders van de Benelux Carparts Corporation (BCC) waarin negen deelnemers (grossiers) gezamenlijk opereren en een nationale afdekking realiseren. Joan Vandenhoydonck van De Jonghe Autoparts benadrukt dat “BCC als zelfstandig samenwerkingsverband, ongewijzigd in tact zal blijven”.

In België behoort Van Heck Interpieces in Vilvoorde al vele jaren tot Sator Holding. Directeur Ludo Schulpé van VHIP: “Net als in Nederland, is een hybride businessmodel, waarin het eigen netwerk nauw samenwerkt met zelfstandige grossiers, het strategisch uitgangspunt.” Adriaan Roggeveen, woordvoerder Sator Holding: “Het is onze ambitie in alle grotere steden van België vertegenwoordigd te zijn met een krachtige, goed gesorteerde vestiging welke in staat is autoprofessionals in hun regio te bedienen met een maximaal assortiment dat uit voorraad geleverd kan worden. Dat kan zowel een eigen vestiging zijn als een vestiging van een zelfstandig Full Force Partner. Naast de levering van goederen en diensten, zijn we dan in staat alle denkbare ondersteuning op het gebied van opleiding, techniek, marketing en werkplaatsformules te leveren.”

Met deze overnames verwerft Sator in België, eenzelfde marktpositie als in Nederland, waarbij de klanten in staat zullen zijn om maximaal van de groepsvoordelen te profiteren. Sator Holding is namelijk net als haar zusterbedrijven ECP (Groot-Brittannië), Mekonomen (Zweden, Finland) en Rhiag (Italië, Tsjechië, Slowakije, Zwitserland, Hongarije, Roemenië en Ukraïne) onderdeel van de Amerikaanse LKQ Corporation. De Europese omzet bedraagt al méér dan twee miljard euro en daarmee is LKO uitgegroeid tot de belangrijkste speler op de Europese onafhankelijke aftermarkt.

Met de instemmingsaanvraag van mededingingsautoriteit en personeels-vertegenwoordigingen is inmiddels een aanvang gemaakt. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

Tags: , , , , , , , ,

Peugeot-ceo geeft Opel…Praktijkexamen aangevuld met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties