bekeken: 549 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

SDS eerste Belgische Vrooam-lid op platform

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 7 januari 2020, 13:54

Leestijd: 2 minuten

Grossiersvereniging Vrooam heeft SDS uit Stekene in Oost-Vlaanderen per 1 januari als het eerste Belgische Vrooam-lid aangesloten op het eigen platform.

Eigenaar Scotty Sack is blij met de overgang naar het nieuwe platform. “Mijn vorige systeem werd al geruime tijd niet meer doorontwikkeld. Daarnaast liep ik tegen steeds meer beperkingen aan. Als bedrijf willen wij groeien en daarvoor is een goede automatisering zowel intern als een up-to-date webshop een absolute must. Nadat wij afgelopen jaar onze bezorgdienst al flink hebben uitgebreid was dit voor ons een belangrijke volgende stap. Door deze stap te zetten zijn wij af van alle beperkingen die wij hiervoor wel hadden en kunnen wij verder bouwen aan de groei van ons bedrijf.”

Online orders

In Nederland stapte Leo de Groot Partscenter XL uit Hillegom in 2019 al over op het Vrooam-platform. Eigenaar Michel Chaudron, tevens bestuurder van Vrooam ICT: “Binnen Leo de Groot partscenter XL is het aantal online orders met ruim 18 procent gegroeid, wat aangeeft dat het een betrouwbare en gebruiksvriendelijke webshop is. Wij hebben hard gewerkt afgelopen jaar om na de overname van Silicomp Software alles naar een cloud-versie om te bouwen. Dat heeft tijd en inspanning gekost, maar daar plukken wij nu de vruchten van, bijvoorbeeld voor het beheer van artikelen en prijzen. Dit doen wij centraal voor alle leden zodat ze altijd verzekerd zijn van correcte informatie. Wij hebben directe koppelingen gebouwd met onze belangrijkste leveranciers en kunnen zo alle informatie real time tonen.”

Banden

Scotty Sack ziet nog meer voordelen van het nieuwe platform: “Ook de directe koppeling die wij nu hebben met Exact-online is voor ons erg handig en scheelt in de kosten van onze accountant. Voorheen moesten wij heel veel zaken handmatig invoeren die nu volledig geautomatiseerd doorgestuurd worden. Daarnaast hebben wij nu ook een mooie oplossing voor het bandenprogramma waarmee wij vorig jaar zijn gestart. Deze zijn nu in onze eigen webshop te vinden en niet meer via een ander portaal waardoor wij echt one-stop shopping kunnen bieden aan onze afnemers.”

Vrooam ziet bij zijn leden dat banden sowieso een steeds belangrijker deel van de omzet gaan uitmaken. Michel Chaudron daarover: “Daarom hebben alle leden het afgelopen jaar ook flink geïnvesteerd in het op orde brengen van een sterke bandenvoorraad. In combinatie met de Vrooam-webshop, die direct prijzen en beschikbaarheid toont, is het voor het garagebedrijf eenvoudig om ook deze bij hun grossier te bestellen.”

Tags: , , ,

Cryns sluit zich aan bij…Bosch maakt comeback bij Doyen
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties