fbpx
bekeken: 300 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

SIOD kondigt flitscontrole aan in carwashsector

DOMEIN:

Geplaatst op: 25 augustus 2020, 14:58

Leestijd: < 1 minuut

De SIOD (Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) heeft zonet een flitscontrole in de carwash-sector aangekondigd voor de gehele maand september. Dat meldt brancheorganisatie Traxio op zijn website.

Ondernemers in de carwash-sector dienen dus extra waakzaam te zijn en te zorgen dat zij hun zaken op orde hebben. Met deze controle wordt een begin gemaakt met het Actieplan Sociale Fraudebestrijding dat door de Ministerraad van 20 december 2019 werd goedgekeurd. Met name sociale dumping en zwartwerk zijn het doelwit van deze controles.

Bij een controle in de onderneming zal het vooral de werkgever zijn die vragen moet beantwoorden en alle documenten moet voorleggen die de sociale inspecteur vraagt. Tijdens een werkplaatscontrole kunnen werknemers rechtstreeks door de sociale inspecteur worden ondervraagd.

Identificeren

De sociale inspecteur beschikt in principe over alle rechten bij het uitvoeren van een inspectie binnen het bedrijf. Dit betekent dat hij vrij het pand kan betreden op elk ogenblik, maar hij moet altijd zijn identiteit kunnen bewijzen als hem dat gevraagd wordt.

Top 50 verdelers goed voor 36…Recordzomer voor kampeerwagens
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties