bekeken: 398 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

‘Straf zakelijk gebruik plug-in hybride niet af’

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 19 oktober 2017, 14:49

Leestijd: 1 minuut

Plug-in hybrides zijn een belangrijke stap op weg naar zero-emissie automobiliteit. Diverse Belgische brancheorganisaties verzetten zich dan ook tegen het schrappen van de fiscaal gunstige behandeling van deze ‘stekkerhybrides’.

In België is de fiscale aftrekbaarheid van hybride voertuigen gerelateerd aan de hoeveelheid CO2 die per kilometer wordt uitgestoten. Tot 60 gram is zelfs de totale waarde van de auto fiscaal aftrekbaar. Dit maakt stekkerhybrides zeer gewild als bedrijfswagen. 94 procent van dergelijke auto’s in België staat op naam van een bedrijf.

Bereik

De Belgische federale regering wil nu de fiscale aftrekbaarheid schrappen wanneer het bereik bij volledig elektrisch rijden in dergelijke hybride voertuigen te beperkt is in verhouding tot hun massa. Traxio, Febiac, Renta en BFFMM zijn van mening dat de federale regering zich blindstaart op een verkeerd gebruik van deze voertuigen. Volgens de regering rijden deze auto’s namelijk zelden in elektrische modus.

De brancheorganisaties brengen daar tegenin dat een dergelijke bestraffing niet de manier is om eventueel onzorgvuldig gebruik van de technologie aan te pakken. “Ook de relatief beperkte radius voor elektrisch rijden, wordt volgens ons verkeerd ingeschat. Immers, een meerderheid van de Belgen rijdt minder dan 50 autokilometers per dag. Met een plug-in hybride rijden dus héél veel mensen probleemloos elektrisch van en naar het werk.”

De organisaties hekelen de wispelturigheid waarmee eerst de aanschaf van stekkerhybrides wordt aangemoedigd. Een paar jaar later wordt deze regeling weer afgestraft. Ook zijn zij van mening dat stekkerhybrides een rol hebben in de transitie van verbrandingsmotor naar volledig elektrische mobiliteit.

Tags: , , ,

Zes uitgangspunten voor…Brussel verscherpt roettest
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties