fbpx
bekeken: 3192 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Terugroepactie BMW-diesels na motorbranden

DOMEIN:

Geplaatst op: 8 augustus 2018, 14:51

Leestijd: < 1 minuut

Na motorbranden bij dieselauto’s van BMW in Zuid-Korea heeft BMW besloten in Europa, waaronder België, wagens terug te roepen voor een aanpassing. Voor België betreft het 15.246 wagens. In Luxemburg worden er 1977 teruggeroepen.

Het probleem is een storing in de EGR-module die uitlaatgassen recirculeert. In Zuid-Korea heeft het probleem in tenminste 27 gevallen die zijn gemeld tussen januari en juli van dit jaar geleid tot motorbranden. Een vergelijkbaar probleem doet zich voor in bepaalde BMW-modellen die in Europa op de markt zijn gebracht. Hoewel er nog geen gevallen bekend zijn, kan het probleem ook voor deze modellen leiden tot brand.

Dieselmotoren

Volgens een statement van de BMW Group heeft de terugroepactie op de Europese markt betrekking op de EGR-module van BMW 3-serie, 4-serie, 5-serie, 6-serie, 7-serie, X3, X4, X5, X6 voertuigen met 4-cilinder dieselmotoren (productie van april 2015 tot en met september 2016) en 6-cilinder dieselmotor (productie van juli 2012 tot en met juni 2015).

Over wat precies het probleem is, meldt het statement: “Een deel van deze EGR-module is de EGR-koeler. In sommige gevallen kunnen kleine hoeveelheden van het glycol-koelmiddel ontsnappen en zich opbouwen in de EGR-module. In combinatie met koolstof- en oliesedimenten kan deze afzetting brandbaar worden. Dankzij de hoge temperaturen van de uitlaatgassen in dit onderdeel kunnen deze afzettingen ontbranden. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot het smelten van het inlaatspruitstuk en in extreme gevallen kan brand ontstaan.”

Het Nieuwsblad citeert Christophe Weerts, corporate communications manager van BMW Group Belux. Hij kan nog niet zeggen om hoeveel wagens het gaat in België die worden teruggeroepen. In Zuid-Korea worden in totaal 106.000 voertuigen teruggeroepen. BMW Belux neemt zelf contact op met de betreffende eigenaren en verzekert dat de herstelling kosteloos zal geschieden.

‘Autowereld staat moeilijke…Testfouten bij Mazda, Suzuki…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties