fbpx
bekeken: 411 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Tesla wil retailvestigingen sluiten

DOMEIN:

Geplaatst op: 4 maart 2019, 12:59

Leestijd: < 1 minuut

Tesla werkt aan een nieuw of beter gezegd hedendaags retailmodel; namelijk een wagen  uitsluitend online bestellen via het Tesla-platform.

Afgelopen vrijdag maakte de fabrikant bekend te overwegen een groot deel van de wereldwijd 378 eigen vestigingen te sluiten. Het nieuwe retailmodel moet bijdragen aan lagere verkoopkosten, zeker nu de Tesla Model 3 beschikbaar moet komen voor mensen met een modaal inkomen.

Proefrit

In de nieuwe manier van distributie past niet langer de mogelijkheid tot het maken van een proefrit. In plaats daarvan mag de koper de wagen retourneren als deze niet bevalt. Hij of zij krijgt dan de volledig betaalde koopsom terug. Dan mag er overigens maximaal 1.600 kilometer op de teller staan. Wat betreft het ‘nieuwe’ vestigingsbeleid, wil Tesla alleen een aantal flagshipstores in grote stadscentra behouden. Onduidelijk is nog hoe het zit met de beschikbaarheid van service.

Mobiele service

Tesla stelde dat er gewerkt wordt aan een mobiele serviceverlening, maar dat ook hier en daar servicecentra beschikbaar blijven. In België heeft Tesla zes vestigingen, waarvan Brussel en Gent de meest logische kandidaten lijken om open te blijven.

Sterke groei verkoop en winst…Effect WLTP-homologatie lijkt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties