bekeken: 775 x
Waardeer dit artikel:
170 votes, average: 2,61 out of 5170 votes, average: 2,61 out of 5170 votes, average: 2,61 out of 5170 votes, average: 2,61 out of 5170 votes, average: 2,61 out of 5
(2,61)
(Inloggen is vereist)

TomTom wereldwijde provider Volvo Cars

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 juni 2016, 08:54

Leestijd: 1 minuut

TomTom is door Volvo Cars geselecteerd als wereldwijde leverancier van locatie- en navigatiediensten voor het nieuwe, vanaf 2019 leverbare infotainmentplatform van de Zweden. Het is voor het eerst dat beide merken gaan samenwerken.

Volvo gaat zijn klanten via TomTom voorzien van real-time map updates, navigatiesoftware en actuele verkeersinformatie. Antoine Saucier, Managing Director TomTom Automotive, noemt Volvo “een van de meest gerespecteerde automerken in de wereld”. Hij dankt de fabrikant voor het in TomTom gestelde vertrouwen. “We zullen Volvo Cars toekomstbestendige systemen aanbieden, die tegemoet komen aan de snel veranderende markteisen op dit gebied.”

Dankzij de overeenkomst zullen de diensten van TomTom beschikbaar komen voor Volvo-klanten in Europa, de VS, China, Japan, Zuid-Korea, Latijns-Amerika en Afrikazijn diensten. De autofabrikant ziet in TomTom ook een partner met het oog op autonoom rijdende voertuigen en de sleutelrol daarin van actueel kaartmateriaal. De Zweden willen in 2021 een volledig autonome auto op de markt brengen. Volvo is overigens niet de enige deal van de Nederlandse dataleverancier: in de afgelopen tijd zijn ook overeenkomsten gesloten met bijvoorbeeld privé-taxidienst Uber, Volkswagen en Apple.

Tags: , , ,

IHS verwacht snelle acceptatie…Duurzaamheidslabel carrosserie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties