bekeken: 254 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Touring met bank en verzekeraar in partnership

DOMEIN:

Geplaatst op: 12 juni 2019, 12:13

Leestijd: 2 minuten

Mobiliteits- en consumentenorganisatie Touring heeft met verzekeraar AG Insurance en bank BNP Paribas Fortis een strategisch partnership afgesloten dat innovatieve mobiliteitsoplossingen moet mogelijk maken of de ontwikkeling ervan bevorderen.

BNP Paribas Fortis, AG Insurance en Touring willen samen nieuwe oplossingen ontwikkelen met een focus op mobiliteit, preventie en bijstand, om zo mobiliteit in al haar vormen laagdrempelig te maken en elke gebruiker een vlotte en veilige verplaatsing te garanderen, ongeacht het transportmiddel dat hij gebruikt.

Fasen

In een eerste fase zullen de diensten en producten van Touring ruimer en intensiever verdeeld worden, zowel via AG Insurance en zijn netwerk van makelaars als via het netwerk van BNP Paribas Fortis, en zullen gezamenlijk nieuwe en exclusieve diensten worden ontwikkeld.

Daarnaast zullen de partners de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsecosysteem MaaS (mobility as a service) ondersteunen, waarbij verschillende mobiliteitsdiensten geïntegreerd en gecombineerd worden. Nu reeds wordt “Easyway”, de MaaS app van Touring, die werd ontwikkeld door Optimile, uitvoerig getest door personeelsleden van de Antwerpse vestiging van AG Insurance , in het kader van het initiatief “slim naar Antwerpen”.

Ten slotte willen de drie partijen in de toekomst eveneens nog andere innovatieve projecten op het vlak van mobiliteit ontwikkelen. Zo zal reeds op vrij korte termijn een gezamenlijk pilootproject rond connected car systemen opgestart worden.

Multimodaal

Hans De Cuyper, ceo AG Insurance, licht toe: “In de multimodale mobiliteit van de toekomst zijn veiligheid en  bijstand zonder meer cruciale factoren. Waar verzekeringen nu nog vooral gebonden zijn aan het vervoermiddel, zullen we evolueren naar gebruikersgebonden oplossingen. Samen met onze partners en onze makelaars willen we een open ecosysteem uitbouwen dat niet alleen een vlotte en efficiënte, maar ook een veilige combinatie van vervoermiddelen mogelijk maakt.”

Open banking

Max Jadot, ceo BNP-Paribas Fortis, vult aan: “Ik ben verheugd over dit strategisch partnership van onze bank met Touring en AG Insurance. Met deze samenwerking zetten we verdere stappen in het open banking ecosysteem, ditmaal op het vlak van mobiliteit, één van de prioritaire sectoren waar we als BNP Paribas  Groep op inzetten. Wij verruimen ons aanbod met innovatieve oplossingen om het leven van onze 3,5 miljoen klanten te vergemakkelijken en een antwoord  te geven op maatschappelijke uitdagingen.”

Gebruiksvriendelijk

Thierry Willemarck, ceo Touring, besluit: “Touring is zeer enthousiast over deze nieuwe samenwerking. Het geeft ons de kans om de consument in de toekomst, samen met betrouwbare lokale partners, duurzame, veilige en gebruiksvriendelijke mobiliteitsoplossingen aan te bieden via nieuwe verdeelkanalen.”

Ontwerpakkoord 2019-20 garagesFixico haalt zeven miljoen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties