bekeken: 477 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Traxio waarschuwt voor schokeffecten nieuw beleid

DOMEIN:

Geplaatst op: 2 oktober 2019, 14:21

Leestijd: < 1 minuut

Na eerste lezing van het regeerakkoord van de nieuwe Vlaamse regering ziet Traxio veel positieve zaken voor de sector. Wel waarschuwt de belangenorganisatie dat bij de uitwerking van de plannen schokeffecten moeten worden vermeden.

De nadruk in het regeerakkoord ligt op de vergroening van het wagenpark en de verhoging van de investeringen in mobiliteit. Zo zijn alle nieuw verkochte personenwagens koolstofarm vanaf 2030, waarvan minstens de helft emissievrij. Bedrijfswagens zullen versneld vergroenen.

Emissieloos

De Vlaamse overheid zal de CO2-emissies van dienstvoertuigen met 40 procent verminderen tegen 2030 en de laadinfrastructuur zal worden uitgebreid. Vlaanderen zal ook de emissievrije distributie stimuleren: vanaf 2025 moet belevering in de stadskernen emissieloos gebeuren.

Investeringen

In totaal wil de Vlaamse regering de komende vijf jaar zo’n 1,65 miljard euro extra investeren in mobiliteit, alsook in onderwijs en ziekenhuizen. De focus komt te liggen op combimobiliteit, waarbij twee pijlers opvallen: openbaar vervoer en fietsen. Het openbaar vervoer wordt groener en efficiënter met daarbij aandacht voor de gegarandeerde dienstverlening, extra aanbod en stiptheid. Het aandeel duurzame modi moet naar 40 procent en voor de Vlaamse Rand, Antwerpen en Gent zelfs naar 50 procent. Ook de twee belangrijkste ringwegen R0 en R1 wordt prioritair aangepakt. Dit alles moet leiden naar een Vlaanderen van maximum 200 verkeersdoden tegen 2020, en 0 doden tegen 2050. Een focus komt te liggen op de 75+’ers die oververtegenwoordigd zijn in deze statistieken.

Inschrijvingen september +31,6…ICDP onderzoekt slagkracht…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties