bekeken: 369 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Traxio wil Europees Car-Pass-systeem

DOMEIN:

Geplaatst op: 15 oktober 2019, 08:18

Leestijd: < 1 minuut

Traxio roept de Europese Commissie op om werk te maken van een Europees Car-Pass-systeem. Pieter Van Bastelaere, Directeur Public Affairs bij de mobiliteitsfederatie Traxio: “Kilometerfraude kost de Europese consumenten jaarlijks miljarden euro’s. De malafide praktijken vormen bovendien een bedreiging voor de verkeersveiligheid en het leefmilieu.”

Vandaag, dinsdag 15 oktober, zullen federaal minister Muylle (economie) en federaal minister Bellot (mobiliteit) het 10 miljoenste Car-Pass-document uitreiken. Sinds 1 december 2006 levert de vzw Car-Pass elke dag gemiddeld 3000 Car-Pass documenten af in de autokeuringsstations.

Tellerfraude

Dankzij de Car-Pass en de medewerking van de hele autosector, is tellerfraude in België grotendeels verdwenen. Daarvan profiteren niet alleen consumenten, maar het systeem bevordert ook de eerlijke handel in de sector van de tweedehandsvoertuigen (vertegenwoordigd door mobiliteitsfederatie Traxio). De transparantie verleent toegevoegde waarde aan de tweedehandswagens die op de markt verkocht worden, waardoor België zich onderscheidt van andere markten.

Het systeem blijft nodig: in 2018 kwamen toch nog 1.648 gevallen van tellerfraude met Belgische occasies aan het licht, op een totaal van maar liefst 16,1 miljoen kilometerstanden. Door een betere uitwisseling tussen België en Nederland ging een derde van de 1.648 fraudegevallen over een importvoertuig uit Nederland. Dat je bij de aankoop van een geïmporteerde auto beduidend meer risico loopt, bleek uit een Nederlandse studie die aantoonde dat een vijfde van de kilometertellers bij Duitse importwagens is teruggedraaid.

Car-Pass is een initiatief van Taxio, Febiac en de erkende ondernemingen van de autokeuring. In samenwerking met de FOD Economie en FOD Mobiliteit, met de steun van Touring en VAB.

Nieuwe app voor catalogus…WLTP-effect vertekent goede…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties