bekeken: 432 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Uitstootnormen stimuleren elektrisch rijden

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 13 februari 2019, 09:22

Leestijd: 1 minuut

In een interview met zakenkrant De Tijd kruisen autolobbyist Erik Jonnaert, topman van automobielfederatie Acea, en milieulobbyist William Todts de degens over de zegeningen van de Europese CO2-doelstelling: 37,5 procent minder uitstoot in 2030. “Totaal onrealistisch”, zegt Jonnaert. “Niet ambitieus genoeg”, aldus Todts.

Toch zijn de Belgische toplobbyisten blij dat er eindelijk een akkoord is. “Zolang er geen duidelijkheid is over de doelstellingen, gaan autobouwers niet massaal investeren”, zegt Jonnaert. “De elektrische transitie kost een fortuin.”

Doorbraak

Gevraagd naar wanneer de elektrische auto doorbreekt, antwoordt Jonnaert in het interview: “Vandaag bestaat een aanbod voor elke portemonnee. En er komen veel nieuwe modellen aan, zoals de e-Tron die Audi in Brussel bouwt. Dat zijn belangrijke stappen, die veel planning en investeringen vragen. Vanaf 2020 à 2021 zal de keuze enorm zijn.”

Todts vult aan: “De fabrikanten willen tegen 2020 à 2021 een heel aantal nieuwe modellen uitbrengen omdat de nieuwe uitstootnormen dan in werking treden en ze voor het eerst boetes riskeren. Die nieuwe Europese wetgeving zal een enorme impact hebben op het aanbod en de prijszetting. Volgend jaar kunnen de constructeurs elektrische auto’s met agressieve marketing en lagere prijzen promoten.”

Tags: , , ,

Groupe PSA koopt TravelCarJaarwinst Michelin plust 11…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.