bekeken: 344 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Vaak geen wissel zomer- en winterband

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 17 december 2018, 16:58

Leestijd: 1 minuut

Ruim de helft van de Belgen wisselt niet tussen zomer- en winterbanden, blijkt uit onderzoek van Bridgestone. Gepeild werd naar de kennis van zowel Vlamingen als Walen over het belang van tijdige bandenwissels. De studie toont een duidelijk verschil op het gedrag en de denkwijze tussen het noorden en het zuiden van ons land.

Dit jaar wisselden 46% van alle Walen van zomer- naar winterbanden, en 40% van alle Vlamingen. Wie toch wisselt van banden geeft aan dat veiligheid en het verlengen van de levensduur ervan de voornaamste argumenten zijn.

Overbodig

Aan Waalse kant meent 32% dat all-season banden even goed zijn als winterbanden. Nog eens 31% meent dat winterbanden overbodig zijn, aangezien ze alleen korte afstanden afleggen. 27% vindt winterbanden te duur. In Vlaanderen weegt voornamelijk de prijs door: 40% wisselt niet omdat ze dat te duur vinden. 28% haalt het argument van vierseizoensbanden aan, en 11% zegt slechts korte afstanden te doen, waardoor ze het niet nodig vinden om te wisselen.

Misverstanden

In België blijken nog veel misverstanden te bestaan omtrent het nut en het juiste gebruik van winterbanden. Zo meent drie op tien Walen dat ze slechts nuttig zijn bij sneeuw of ijs op de weg. In Vlaanderen is dat zelfs 52%. Bovendien is 45% van de Vlamingen ervan overtuigd dat winters in België niet extreem genoeg zijn om het gebruik van winterbanden echt noodzakelijk te maken. In Wallonië is dat 34%.

Tags: , , , ,

EU-registraties november -8,0…Werkplaatslamp en laadpad op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties