bekeken: 4968 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Verplichte preregistratie ingevoerde voertuigen

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 5 april 2019, 11:43

Leestijd: 1 minuut

Vanaf 1 april 2019 zullen de vanuit de EU ingevoerde voertuigen ook online ingeschreven kunnen worden, via WebDIV. Dit betreft echter nog niet alle gevallen. Een noodzakelijke voorwaarde is dat de voertuigen zijn gepreregistreerd.

voorraadDat laat brancheorganisatie Traxio weten. De preregistratie dient te gebeuren ná de dedouanering en vóór de technische keuring. Tot einde mei 2019 is er een overgangsperiode voorzien voor de preregistratie van ingevoerde tweedehands voertuigen. Vanaf 1 juli 2019 zullen alle niet gepreregistreerde voertuigen geweigerd worden aan de loketten van de DIV.

Voorwaarden

De inschrijvingsprocedure van gebruikte ingevoerde voertuigen was tot op heden niet mogelijk via WebDIV en kon enkel gebeuren door het DIV-personeel. Dat verandert met de inschrijving via WebDIV. Alleen voertuigen die aan alle onderstaande voorwaarden voldoen, kunnen in eerste instantie via WebDIV ingeschreven worden. Het betreft de voertuigen:

  • van categorie M, N en O;
  • waarvan het chassisnummer uit 17 karakters bestaat (in het algemeen voertuigen van na 2004);
  • dewelke ingeklaard werden, met een elektronisch signaal e-705 (de aanvraagformulieren met ‘manuele’ douanevignetten moeten aan de DIV overgemaakt worden);
  • dewelke gepreregistreerd werden, met een Europese goedkeuring, vooraleer ze voor technische keuring aangeboden werden.

De overheid heeft een gebruikershandleiding opgesteld voor de online preregistratie van ingevoerde voertuigen.

Tags: , , ,

Share Now voor een kwart…GOCA-manager vicepresident…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties