bekeken: 338 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Vlaamse regering erkent Tersana

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 december 2018, 14:22

Leestijd: 1 minuut

De ministerraad van Vlaamse Regering heeft een erkenning toegekend aan Tersana, het bodemsaneringsfonds voor de sector van garages, carrosserieën en landbouwmachines.

Door deze erkenning kunnen bedrijven met bodemverontreiniging uit de sector, hun saneringsplicht en -wil overdragen aan Tersana. De aangesloten bedrijven genieten een financiële tussenkomst vanuit de overheid en kunnen hun saneringszorg overlaten aan Tersana. Haar deskundigen staan in voor het uitvoeren van de volledige bodemsaneringsprocedure.

Subsidieregeling

Tegen 2036 worden al deze probleemsites onderzocht en gesaneerd. Dankzij die – uiterst noodzakelijke – subsidieregeling en de knowhow van het fonds Tersana worden de complexe en dure bodemonderzoeken en -saneringen financieel en technisch haalbaar voor de familiale kmo-bedrijven in Vlaanderen. Ilse Vervloet van Tersana: “Naast de saneringen zal het fonds de sector sensibiliseren om bodemverontreiniging in de toekomst tegen te gaan. Voorkomen is namelijk goedkoper dan genezen.”

Traxio

Traxio wenst volgens Pieter Van Bastelaere een dergelijke regeling ook uit te werken met de twee andere Gewesten van ons land, om ook daar de garage-, carrosserie- en landbouwmachinebedrijven te kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van saneringswerken. “Met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werden al contacten gelegd.”

Tags: , , ,

Valeo vernieuwt websiteFranck Zicot sales director…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties