bekeken: 2509 x
Waardeer dit artikel:
210 votes, average: 2,59 out of 5210 votes, average: 2,59 out of 5210 votes, average: 2,59 out of 5210 votes, average: 2,59 out of 5210 votes, average: 2,59 out of 5
(2,59)
(Inloggen is vereist)

Vlaanderen wil wagenpark ‘ontdieselen’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 24 november 2015, 10:39

Leestijd: 1 minuut

De Vlaamse overheid heeft het plan opgevat om het wagenpark op termijn te gaan vrijwaren van dieselwagens. Via een meersporenbeleid wil de Vlaamse regering de aankoop van zuinigere en milieuvriendelijkere modellen aanmoedigen en de ‘ontdieseling’ van het Vlaamse verkeer versnellen.

Vlaanderen is vandaag een rode vlek op de kaart van Europa wanneer het aankomt op de aanwezigheid van emissies. De gemiddelde Vlaming verliest als gevolg van fijnstof tot 3 gezonde levensjaren.

Volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’, zal wie in de toekomst een milieuvriendelijk en schoon voertuig aankoopt lagere taksen betalen, dan iemand die bewust kiest voor voertuigen met hogere emissies. Voor de huidige consument werd rechtszekerheid verkregen: wagens die vandaag al ingeschreven zijn, zullen onder het huidig vigerende systeem blijven vallen. Met een verdere vergroening van BIV en een herziening van de jaarlijkse verkeersbelasting in functie van milieu- en klimaatparameters willen ministers Annemie Turtelboom en Joke Schauvliege de uitstoot van fijn stof en CO2 verder tegengaan.

Alternatieven

In België zitten we vandaag met een verhouding 60/40 diesel/benzine, en de verhouding zal nog verder in het voordeel van de benzines en andere alternatieven groeien. In de dieselmodellen zullen vooral de motoren met lage CO2 het goed blijven doen. Oudere vervuilende diesels zullen op termijn inboeten aan restwaarde en minder gegeerd zijn, zodat ze op natuurlijke wijze versneld uit het aanbod zullen verdwijnen richting export of in het end-of-life circuit terechtkomen.

Tags: , ,

Diesel Parts Benelux koopt…HoloLens gevaar voor grote…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.