bekeken: 392 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Volkswagen en Ford sluiten alliantie

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 16 januari 2019, 17:13

Leestijd: 1 minuut

De autofabrikanten Volkswagen en Ford hebben aangekondigd een alliantie te sluiten voor het gezamenlijk ontwerpen en bouwen van bedrijfswagens. De alliantie betekent niet dat de bedrijven onderling een aandeel in elkaar krijgen.

Door het bundelen van hun krachten willen VW en Ford schaalvoordelen behalen en de efficiency bij beide fabrikanten verbeteren. In een later stadium zou de samenwerking zich kunnen uitstrekken tot het bouwen van EV’s, autonome voertuigen en het aanbieden van mobiliteitsdiensten.

Verdeling

Gezamenlijk produceerden Ford en Volkswagen in 2018 zo’n 1,2 miljoen bedrijfswagens wereldwijd. Binnen de alliantie zal Ford voor beide merken met name de middelgrote pick-up trucks gaan ontwerpen en bouwen. Die zouden in 2022 op de markt kunnen verschijnen. Ford zal tevens voor beide partijen grotere bestelwagens ontwerpen en bouwen voor Europese klanten. Volkswagen zal zich met name richten op een bestelwagen voor stadsdistributie.

Tags: , , , ,

Inschrijvingen EU +0,1 procent…Meer informatie met Car-Pass
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties