bekeken: 421 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Volledig elektrische Maxus doet intrede

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 23 oktober 2018, 09:52

Leestijd: 1 minuut

Nadat Electric Drive in juni was aangesteld als verdeler van de volledig elektrische bestelwagen Maxus EV80 worden nu de eerste proefmodellen afgeleverd bij prospects.

Joeri de Ridder, de ondernemer die tien jaar geleden Electric Drive oprichtte om elektrische mobiliteit in België aan te jagen, zit op het moment dat Aftersales Magazine hem spreekt in de takelwagen om een Maxus bij een prospect af te leveren. Hij verwacht dat de eerste uitleveringen in november plaats zullen vinden.

Verkoop

De verkoop van Maxus voor Europa wordt centraal geregeld vanuit het Luxemburgse kantoor van SAIC Europe. Algemeen directeur Pieter Gabriëls: “We hebben veel interesse ondervonden van handelaars in heel Europa die het potentieel zien van een grote, volledig elektrische bestelwagen voor bedrijven en vloten in hun markt.  Ons distributienetwerk zal snel blijven groeien, nu we de leveringen versnellen en het merk voluit zullen lanceren in 2019, met nieuwe partnerships die binnenkort zullen worden aangekondigd in andere markten.”

Joeri de Ridder voegt daaraan toe: “Met een uitstekend bereik, zero emissies en een korte oplaadtijd is de Maxus EV80 de ideale oplossing voor Belgische bedrijven en gemeenten die grote bestelwagens gebruiken. Door grote bestelwagens aan ons gamma toe te voegen, kunnen we onze klanten helpen hun vloot exploitatiekosten te verminderen. Ook verkleinen we hun carbon footprint, om te voldoen aan de steeds strikter wordende uitstootnormen in Europese steden.”

Naverkoop

Voor onderhoud en eventuele reparatie is Electric Drive inmiddels ook gekwalificeerd. Joeri de Ridder: “Een collega van mij en ikzelf zijn laatst op cursus geweest in Nieuwegein, in Nederland, dus we zijn zelf ook erkend hersteller van Maxus.” Inmiddels worden voorbereidingen getroffen om het netwerk van servicepartners voor Maxus in België verder uit te breiden.

Tags: , , , , , ,

Sterke stijging hybrides en…Eurorepar breidt lijnen uit
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties

    nog geen reacties