bekeken: 296 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Volvo en NVIDIA versterken hun band

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 10 oktober 2018, 12:21

Leestijd: 2 minuten

Volvo Cars en NVIDIA, het toonaangevende bedrijf voor kunstmatige intelligentie (AI), bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van een zeer geavanceerde AI-geschikte kerncomputer voor de volgende generatie Volvo-wagens.

De kerncomputer is gebaseerd op de DRIVE AGX Xavier-technologie van NVIDIA en biedt Volvo Cars de mogelijkheid een geavanceerd computerplatform te implementeren in zijn nieuwe wagens op het toekomstige Scalable Product Architecture 2 (SPA 2) voertuigplatform. De eerste auto met de nieuwe kerncomputer verschijnt begin volgend decennium.

De overeenkomst zal de bestaande samenwerking en partnerschap tussen Volvo Cars en NVIDIA verdiepen. Vorig jaar startten de bedrijven met de gezamenlijke ontwikkeling van geavanceerde systemen en software voor zelfrijdende wagens.

Kunstmatige intelligentie

Het nieuwe computerplatform maakt gebruik van de ontwikkelingen van NVIDIA op het gebied van kunstmatige intelligentie en van zijn ongeëvenaarde rekenkracht. Daardoor kan Volvo Cars aanzienlijke vooruitgang boeken bij de implementatie van geavanceerde bestuurder ondersteunende systemen, energiebeheertechnologie en in-car personalisatieopties.

Met geavanceerde kernwaarnemingsmogelijkheden van 360 graden en een monitoringsysteem voor de bestuurder, kan de kerncomputer Volvo helpen veilige autonome wagens veilig te introduceren.

Autonoom rijden

199902_h_kan_samuelsson_-_president_ceo_volvo_car_group“Een succesvolle lancering van autonoom rijden vereist een enorme hoeveelheid rekenkracht en voortdurende vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie”, aldus Håkan Samuelsson (foto) president en topman van Volvo Cars.Onze overeenkomst met NVIDIA is een belangrijk stuk van die puzzel en helpt ons om volledig autonome Volvo-wagens veilig aan onze klanten te introduceren.”

“Als wereldleider op het gebied van veiligheidstechnologie en -innovatie begrijpt Volvo dat er een directe verbinding is tussen veiligheid, comfort en de computercapaciteit in de auto”, zegt Jensen Huang, oprichter en topman van NVIDIA.

SPA 2

De aankomende SPA 2-voertuigarchitectuur is de volgende generatie van de bekroonde SPA-modulaire voertuigarchitectuur van Volvo Cars, die de basis vormt van alle nieuwe wagens uit de 90- en 60-serie die de afgelopen jaren zijn gelanceerd. Ze zijn van groot belang geweest voor de operationele en financiële ommekeer van Volvo Cars sinds 2010.

SPA 2 neemt de bestaande voordelen van de modulaire SPA-architectuur en voegt technologieën van de volgende generatie toe op gebieden zoals elektrificatie, connectiviteit en autonoom rijden. De krachtige kerncomputer speelt een belangrijke rol in dit proces en biedt een veel eenvoudigere route naar regelmatige software-updates via de ether.

Tags: , , ,

TU Automotive en de connected…Niemand blij met compromis…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.