fbpx
bekeken: 380 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Wijziging raad van bestuur CarGarantie

DOMEIN:

Geplaatst op: 13 december 2018, 10:09

Leestijd: 2 minuten

Bestuursvoorzitter van CG CarGarantie Versicherungs-AG (CarGarantie) Axel Berger (62) maakt op 1 januari 2019 de overstap naar de raad van toezicht van de onderneming. Hij wordt in zijn huidige functie opgevolgd door Dr. Marcus Söldner die samen met Wolfgang Bach, directeur Financiën en Algemeen Beheer, de onderneming zal leiden.

Na meer dan 20 jaar te hebben gezeteld in het bestuur, waarvan 12 jaar als voorzitter, heeft Axel Berger besloten over te stappen naar de raad van toezicht. Axel Berger startte zijn loopbaan bij CarGarantie in 1989 en doorliep verschillende commerciële leidinggevende functies om uiteindelijk tot het directieniveau door te stoten. Naast zijn sterke operationele inzet binnen de verkoop waren vooral zijn vele strategische beslissingen bepalend voor het succes van de onderneming; de oprichting van het internationale samenwerkingsverband is daar het meest recente voorbeeld van.

Met een omzet van momenteel 200 miljoen euro geïnde premies en meer dan 40 constructeurs en 23.000 dealers in portefeuille, groeide de verzekeringsspecialist van Freiburg uit van een nationaal opererend bedrijf tot een van de Europese marktleiders op het vlak van garantieverzekering in de automobielsector. Vandaag is de onderneming internationaal aanwezig in 22 Europese en Aziatische landen.

Marcus Söldner

De nieuwe bestuursvoorzitter, Dr. Marcus Söldner (47), is al 2,5 jaar lid van de raad van bestuur van CarGarantie en was tot zijn aanstelling als bestuursvoorzitter verantwoordelijk voor de West- en Oost-Europese, evenals de Aziatische markten. Daarnaast maakten ook Business Development en Marketing deel uit van zijn bevoegdheden. Voor hij tot CarGarantie toetrad, bekleedde hij internationaal leidinggevende functies binnen de automobielsector, onder andere bij Allianz, BMW Group en Nissan. Nadat hij als internationaal verantwoordelijke voor de garantieverzekeringen aan het hoofd stond van Nissan Global Reinsurance, Ltd. trad hij in 2016 toe tot CarGarantie.

Wolfgang Bach

Als directeur Financiën en Algemeen Beheer was Wolfgang Bach (60) verantwoordelijk voor de departementen Financiën, Controlling, Productcontrolling, IT en Human Resources. Met de overstap van Axel Berger naar de raad van toezicht krijgt hij nog een aantal interne domeinen toegewezen waaronder garantieverwerking en de juridische afdeling. Voor zijn overstap naar CarGarantie bekleedde hij verschillende directiefuncties binnen de groep Gothaer.

De directie heeft zich vast voorgenomen om het Europese marktleiderschap verder uit te bouwen. Daarbij zullen een verdere uitbreiding van de samenwerkingsverbanden met dealers en constructeurs, net als de ontwikkeling van bijkomende producten op het vlak van garantie en klantenbinding en de intensivering van de dienstverlening centraal staan.

Axel Berger, bestuursvoorzitter (midden), Wolfgang Bach, directeur Financiën en Algemeen Beheer (links), Dr. Marcus Söldner, Directeur Verkoop (rechts)

‘CO2-doelen rem op…Concept Arval en Engie voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties