fbpx
bekeken: 218 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Winnaars innovatieprijzen Equip Auto bekend

DOMEIN:

Geplaatst op: 19 september 2019, 08:29

Leestijd: 2 minuten

Op iets minder dan een maand voor aanvang van de beurs in Parijs heeft de organisatie van Equip Auto de winnaars bekendgemaakt van de innovatieprijzen. Het zijn er zeven, verdeeld over diverse categorieën.

Het is de achttiende editie van de ‘Grands Prix Internationaux de l’Innovation Automobile’. De 15-koppige internationale vakjury (onder wie hoofdredacteur Jos Veldhuisen van Aftersales Magazine) boog zich over 142 dossiers die de exposanten hadden ingestuurd. De onlangs tot 35 kandidaten teruggebrachte preselectie is nu uitgemond in een lijst met de winnende aftermarketproducten. Door de namen nu al bekend te maken en niet zoals vroeger pas op de beurs krijgen de winnaars gelegenheid om de periode van vier weken tot aan de beurs publiciteit te genereren bij hun klanten.

De winnaars en de categorieën

Schadeherstel: Italcan, met zijn uiterst energiezuinige, kostenbesparende droogcabine Raptor. Deze herbergt infrarooddrogers in de cabinewanden. De fabrikant belooft een kostenplaatje van 10,77 euro voor een doorgang van tachtig minuten, tegen 26,16 euro c.q. 120 minuten in een traditionele droogcabine.

Eerste montage: Sogefi, met zijn brandstoffilter waarbij textiel van gerecyclede airbags diende als grondstof. Geen creatief probeersel maar werkelijkheid. PSA past het filter na homologatie toe in zijn DV 1.6l Euro6b-motor. Het filter is al sinds januari 2018 op de markt. Op jaarbasis bespaart het volgens Sogefi bij de productie 483 ton CO2 ten opzichte van conventionele filters.

Carcare: Kärcher, voor zijn slimme wasstraat CWB 3 Klean! Star iQ. Goed voor dertien patenten en functies, en voor snelle return on investment. De verticale borstel K!Brush iQ is dermate flexibel van constructie dat hij diverse voertuigsegmenten en -maten aankan.

Onderdelen: ZF, voor zijn TRW Electric Blue-remblok, afgestemd op toepassing in elektrische auto’s. De constructie voor toepassing in de vervangingsmarkt maakt minder geluid en trillingen dan bij de eerste montage. Het gamma dekt 97 procent van alle Europese EV’s. De fabrikant geeft vijftigduizend kilometer garantie.

Banden en wielen: Provac, voor de hydraulische bandenwisselaar Hunter Revolution Walkaway. Die werkt zonder monteur en heeft binnen tachtig seconden een (de)montageklus af. Balanceren en monteren van een set wielen (vier stuks) gaat volgens Provac een kwart sneller dan bij andere bandenequipment. De hoeveelheid handelingen bedraagt vier, tegen gemiddeld zeventien elders.

Reparatie en onderhoud: Mahle, voor zijn Techpro Digital ADAS. Rijhulpsystemen zouden met deze oplossing tachtig procent sneller te kalibreren zijn dan met traditionele systemen. Verder is minder ruimte nodig in de werkplaats. Door de toepassing van projectie zijn kalibratiepanelen niet nodig.

Connectiviteit: Lacour Group, voor zijn Seri autoscanner. Brengt op basis van hi res beeldmateriaal en aansluitende algoritmes real time een voertuigschade in kaart, calculeert en geeft opties voor herstel: uitdeuken zonder spuiten, onderdelen repareren of vervangen.

Battery Supplies op VOKA Open…Kaap van 100.000 hybride…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties