bekeken: 206 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Winterbanden: laat ze snel vervangen

DOMEIN:

Geplaatst op: 29 mei 2020, 11:20

Leestijd: < 1 minuut

Traxio en Federtyre merken dat veel particuliere automobilisten nog steeds met winterbanden rijden. Zij roepen op om deze snel te laten vervangen door zomerbanden.

Niet alleen blijven de temperaturen zomers hoog, er wordt ook steeds meer en over langere afstanden met de wagen gereden. Met de vakantieperiode in het vooruitzicht, waarbij er meer zal worden gereden in binnen- en waarschijnlijk ook in het buitenland, is het gebruik van zomerbanden noodzakelijk.

Winterbanden slijten immers niet alleen sneller dan zomerbanden maar presteren ook minder bij temperaturen boven 7 graden Celsius en zeker bij zomerse temperaturen; vooral de remweg wordt langer. Het is daarom – zowel vanuit economisch als veiligheidsstandpunt – aan te raden om zo snel mogelijk winterbanden om te ruilen voor zomerbanden.

Vier nadelen

De vier nadelen van winterbanden bij temperaturen van meer dan 7 graden Celsius en in het bijzonder bij zomerse temperaturen:

  • Winterbanden hebben tijdens de zomer een langere remweg dan zomerbanden;
  • Winterbanden hebben tijdens de zomer een minder goede wegligging dan zomerbanden;
  • Winterbanden slijten sneller tijdens de zomer;
  • Winterbanden zorgen voor een hoger brandstofverbruik dan zomerbanden en produceren een hoger geluidsniveau.

Verkopen Groep D’Ieteren…32 procent minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties