bekeken: 1025 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Zeker vijf PCA Merkspecialisten erbij

DOMEIN:

Geplaatst op: 12 juli 2019, 09:57

Leestijd: < 1 minuut

De vereniging van Peugeot- en Citroën-specialisten PCA krijgt er met ingang van maandag 15 juli tenminste vijf nieuwe leden bij. Reden is het opzeggen van de contracten door Peugeot/Citroën met diverse erkend herstellers.

Formulemanager Raymond Crezee van PCA Merkspecialisten legt uit: “Wij merken duidelijk dat Peugeot en Citroën zijn netwerk aan het indikken is. Van verschillende erkend Peugeot- en Citroën-herstellers loopt deze week het contract af. Vijf daarvan hebben al met ons een overeenkomst gesloten. Onder de opgezegde contracten zullen zeker bedrijven zijn die een nieuwe overeenkomst kunnen sluiten. Andere zullen naar andere samenwerkingsverbanden gaan of zich op termijn alsnog bij ons aansluiten.”

Bij de vijf nieuwe leden van PCA Merkspecialisten gaat het om Garage van Olmen in Herentals, Garage Deputter van Eycken in Kortenberg, Linden Motors BVBA in Lubbeek, Totaalgarage in Hoogstraten en Garage Peelaerts in Boortmeerbeek.

Eurorepar

Autogroep PSA, waar Peugeot en Citroën ook toe behoren, heeft met Eurorepar sinds kort een eigen garageformule voor de universele garagist. Toch ziet Crezee Eurorepar niet zozeer als een concurrent van PCA Merkspecialisten. “In tegendeel. Eurorepar richt zich toch op de universele garage. Wij richten ons echt op die bedrijven die hoofdzakelijk sleutelen aan Peugeot en Citroën.”

Verschil met Eurorepar is verder dat deze onderhoudsformule vooral is opgezet om te verdienen aan de onderdelenverkoop. Dat speelt bij PCA niet. Crezee: “Wij zijn een vereniging met en voor de leden. Die zijn vrij om hun onderdelen in te kopen waar zij dat zelf willen. Daarbij moet gezegd worden dat PCA voor een aantal leveranciers wel aantrekkelijke inkoopvoordelen heeft kunnen realiseren.”

Toyota test autonoom rijden in…Onderdelendistributie the…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties